Contents tagged with duna_tv

 • Ünnepnap után

  Tags: lajta, lajta_ujjászületés, leitha, monitor, videó, duna_tv, sajtófigyelő

  TIT HMHE: 09. A Leitha-Lajta monitor újrakereszteléseLássuk, mi gyűlt össze augusztus 20-áról - már ami a számunkra legérdekesebb részét, a Leitha monitor (azaz most már Lajta Monitor Múzeumhajó) újrakeresztelését illeti! Válogatás:

  A Duna Televízió az aznapi híradóban tudósított az ünnepségről - a Duna TV "hajó-illetékesének" és a Leitha állandó tudósítójának, Szabó Zsókának és csapatának köszönhetően. A videó megtekinthető továbblépés után, vagy a Duna TV videótárában.

  Képriportot közölt az Index, az Indóház Online és az MNO, az újjáépítést és az újrakeresztelést is bemutató videót készített a Bombahír.

  A Leitha budapesti jelenlétének ezzel nincs vége: augusztus 30-ától a hajó Újpesten lesz megtekinthető, ahol egyesületünk tagjai fognak folyamatosan tárlatvezetést tartani. Részletek hamarosan!

  Végül, "A csapból is Lajta monitor folyik" című blogbejegyzésünkhöz felkerült még a Nők Lapja Lajtáról szóló cikke.

  Az augusztus 20-i fotók is jönnek hamarosan, de az Indafotó egyelőre technikai problémákkal küzd Felkerültek az újrakeresztelés fotói.

 • A Lajta monitor a Duna Televízióban

  Tags: leitha, lajta, lajta_ujjászületés, monitor, duna_tv

  TIT HMHE: Látogatás az épülő Leithán Révkomáromban 2010. júl. 21. 12.Július 21-én a Duna Televízió forgatócsoportja is meglátogatta a Révkomáromban épülő Leitha/Lajta monitort. Az ötperces, igényes összeállítás a július 27-i Hattól nyolcig című műsorban volt látható, de a Duna TV videótárában jelenleg is (alább) megtekinthető.

  A műsorban megszólal Dr. Balogh Tamás, a TIT HMHE elnöke és Portás Csaba, a Zoltán Gőzös Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

  A látogatásról sok fényképfelvétel is készült, melyek weblapunkon, a látogatásról készült fotóalbumban megtekinthetők.

  A műsor felvétele továbblépés után megtekinthető, a Lajtáról szóló blokk 22:49-nél kezdődik.