Könyvek és multimédiás kiadványok

A LEITHA monitor – az utolsó osztrák-magyar hadihajó története

A LEITHA monitor – az utolsó osztrák-magyar hadihajó történeteDr. Margitay-Becht András, a LAJTA monitor megmentője, aki komoly hazai és nemzetközi kutatómunkát végzett a hajó történetének dokumentálására és 2007-ben önálló forráskötetbe gyűjtve adta ki gyűjtőmunkája eredményét, most újabb kötettel jelentkezett. A LEITHA monitor – az utolsó osztrák-magyar hadihajó története című kiadvány színes és látványos, könnyen követhető és olvasmányos formában dolgozza fel a hajó történetét. A kötetet szerkesztő és tervező Balogh Tamás arra törekedett, hogy a kötet tartalma látványában és képi megjelenésében a LAJTA Monitor Múzeumhajó fedélzetén megtekinthető állandó kiállítás anyagához igazodjon, így lényegében a kiadvánnyal mindenki „haza viheti” a LAJTÁT.

Ár: 2.800Ft

Dr. Balogh Tamás: A „piros-fehér-piros” a Sárga-tengeren – A „Kaiserin Elisabeth” cirkáló története

Dr. Balogh Tamás: A „piros-fehér-piros” a Sárga-tengeren – A „Kaiserin Elisabeth” cirkáló történeteA „Kaiser Franz Josef I”. cirkáló testvérhajójaként épült hadihajó egyedi története a fiatalabb és az idősebb korosztály számára is érdekfeszítő olvasmány lehet. Ezzel a hajóval utazott Ferenc Ferdinánd világkörüli útjára 1892-ben.

Ár: 2.800Ft

Bánsági Andor: A Szent István csatahajó elsüllyedése

Tartalom: A Szent István csatahajó elsüllyedése; Az ütközethez vezető olasz intézkedés; A MAS-flottilla jelentése; A hajórajparancsnok és a Szent István parancsnokának, Heinrich Seitz sorhajókapitánynak a jelentése; A vizsgálat; Vélemény; Ítélet; Indítványok; Ajánlott irodalom.

Ár: 500Ft

Herczeg Ferenc: Szelek szárnyán (digitális kiadás)

Veperdi András jóvoltából és Sáfár András technikai közreműködélsével ezúton osztjuk meg az érdeklődőkkel Herczeg Ferenc "Szelek szárnyán" c. műve digitalizált változatát. A kiadvány letölthető PDF formátumban (30MB).

Magányos Farkasok - A Monarchia Tengeralattjárói

A CD tartalma: A tengeralattjáró flottilla fejlődése 1906-tól megszűnéséig; Az összes szolgálatba állított és tervezett tengeralattjáró részletes adata; Adatlap az összes tengeralattjáró parancsnokról; Az 1917-ben készült "Der Magische Gürtel" c. 45 perces német film; Több, mint 100 db kép; Bibliográfia.

Ár: 1.100Ft