Contents tagged with hende_csaba

  • A hazai hajózási hagyományőrző szervezetek magas elismerése

    Tags: lajta, leitha, lajta_monitor_múzeumhajó, lajta_ujjászületés, hende_csaba, honvédelmi_minisztérium

    TIT HMHE: 14. A Leitha-Lajta monitor újrakereszteléseA Honvédségi Közlöny 2010. november 26-ai 17. számában megjelent a Honvédelmi Miniszter 97/2010. (XI. 16.) HM utasítása a LAJTA Monitor Múzeumhajó fenntartásáról (8. oldaltól). A miniszteri utasítás megerősíti a LAJTA Monitor Múzeumhajó és a Magyar Honvédség 1. sz. Tűzszerész és Hadihajós Ezrede közötti, az újrakeresztelési ünnepségen is hivatkozott köteléket és többek között rendelkezik arról is, hogy az alakulat költségvetésében gondoskodjon "vezérhajója" fenntartásáról, nyílt napjain és az állami ünnepeken való bemutatásáról - a civil hagyományőrző szervezetekkel közösen - valamint az alakulat történetét feldolgozó kiállítás kialakításáról.

    Az a tény, hogy a Miniszter Úr olyan nagyra értékelte a hazai hajózástörténeti hagyományőrző szervezetek - Egyesületünk mellet a Zoltán Alapítvány és a Cs. és Kir. Dunaflottilla Hagyományőrző Egyesület LAJTA Monitor felújítása kapcsán kifejtett tevékenységét - hogy miniszteri utasításban rendelkezett ezen eredmények tartós fennmaradásának garanciáiról, jól kifejezi a befektetett munka tényleges értékét, amelyet a Miniszter Úr egy - Egyesületünk elnökével folytatott személyes megbeszélés alkalmával "páratlan nemzetszolgálatnak" nevezett, s amelyért a köszönetét tolmácsolta minden résztvevőnek.

    A Miniszteri Utasítás szövegének közzétételével ezt a köszönetet tolmácsoljuk most minden kedves barátunknak, támogatóinknak és az érdeklődőknek, akik részt vettek a LAJTA Monitor Múzeumhajó felújítására irányuló közös munkában vagy lelkesedésükkel segítették azt.