Országjáró Modellshow a Savoya Parkban

2010. március 16. – április 11. között (a budapesti Sugár és Europark üzletházak, illetve a nagykanizsai Kanizsa Centrum után) immár negyedik alkalommal került megrendezésre Országjáró Modellshownk, ezúttal a budapesti Savoya Park bevásárlóközpontban. A berendezett több mint 60 vitrinben klubok, magángyűjtők, modellboltok - köztük Egyesületünk modellezőinek - gyűjteményéből, több ezer modell és makettet lehetett ;megtekinteni a tárlaton, ahol megtalálhatók voltak a vitorlás-, és géphajók, csónakok, autók, tankok, motorok, kamionok, repülők; minden, ami a makettezéshez és a modellezéshez kapcsolódik.

Egyesületünk tagjai közül Balogh Tamás, Bechler József, Bicskei János, Kecskeméti József, Susányi Oszkár, Somogyi Lajos, Tuska Lajos és Valentinyi Gyula alkotásait, köztük a versenyeken is használt hajómodelleket - láthatták az érdeklődők. Több modellt most először láthatott a nagyközönség: Susányi Oszkár „Wappen von Hamburg”-ja, Kecskeméti József ókori görög vitorlása és Hansa koggéja most mutatkozott be első alkalommal. A vitorlások sora felidézte a különböző történelmi korokat az ókortól a nagyvitorlások koráig, amelyet Bechler József „Cutty Sark”-ja képviselt.

A gőzhajózás korát Valentinyi Gyula működőképes, gőzüzemű kutterja, Balogh Tamás, Bicskei János és Susányi Oszkár óceánjárói, valamint Vreba László modern hadihajói képviselték (Somogyi Lajos tulajdona). Érdekességként Kecskeméti József és Bechler Ádám harcjármű- és repülőmodelljeit is bemutathattuk. Jól illettek a kiállításon látható többi, a mennyezetre függesztett nagyméretű repülőmodell közé. A körülbelül négy hétig tartó rendezvényen, kicsik és nagyok is megismerhették a modellezés és a makettezés varázslatos világát.