Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.

Válasz írása

Válasz írása

Válaszod megírása és elküldése

Használhatsz: BBCode Képek Mosolygók

Minden (szükséges) címkével megjelölt mezőt ki kell töltened az űrlap elküldése előtt.

Vendégek számára szükséges információ

Szükséges információ
További beállítások

Téma áttekintése (legújabb először)

16

Na, megtalált minket az első spambot. Capchát!

15

Persze én csak arról írok, amit magam csináltam, és az egy nap max négy óra...

14

No , azért egy kicsit többet is tettünk az ügy érdekében , ugyanis  napközben  is dolgoztunk ketten a 15O löveg öntött lövegcsövekről köszörültük le az öntési hibákat, majd alapoztuk és két komponensű üvegszál töltésű mügyanta glett anyaggal gletteltük, ezt a mai nap csiszoljuk.

Piedone írta:

Nem csodálom, tegnap én is alaposan bejártam :-).

Egyébként ma is horgonylánc-rozsdátlanítás volt terítéken, néhány egyéb kisebb festési munkával együtt.

13

Nem csodálom, tegnap én is alaposan bejártam :-).

Egyébként ma is horgonylánc-rozsdátlanítás volt terítéken, néhány egyéb kisebb festési munkával együtt.

12

Piedone írta:

A horgonyláncból maradt még tegnapra is, jó munka... Illetve mára is maradt, és nem lennék meglepve, ha még holnap is azzal szórakoznánk.

Igen, a 60 méterest csak elkezdtük. Sajnos csak addig jutottunk, ameddig, a Lajta érkezése sok időt elvitt. Nem bírtunk magunkkal, és a hajóval foglalkoztunk. smile

11

A horgonyláncból maradt még tegnapra is, jó munka... Illetve mára is maradt, és nem lennék meglepve, ha még holnap is azzal szórakoznánk.

10

Jelentem, hogy szombaton Zsonda Márk matróz kollégával a 25 méteres horgonyláncot lecsiszoltuk, lemarattuk, és szép feketére lefestettük! Az eredmény, azt hiszem, önmagáért beszél. smile

9

Üdv mindenkinek!
Attol, hogy nem lesz munka hétvégére nem kell félni, tartalékban van egy feladat , amit egyszerre akár tiz ember is végezni tud. Ez nem más mint az ötven éves sarat, iszapot és rozsdát és egy kis maradék festéket hordozó horgonylánc, amit tisztitani, drótkefézni, roszdamentesiteni , alapozni és fedőfesteni kell. A fedélzeten hosszában kihúzva, akár méterenként beállva, a munkafolyamatokat követve méteres térközökkel egymás után egyszerre több ember is dolgozhat. Megjegyzem a lánc cirka 25 méter hosszú. Ha nem is rabszolga munka, de a derékfájás garantált ugy egy- két óra után.
Mindezek ellenére mindenkit továbra is várunk.

János

8

Ahogy Cirkáló kolléga írta, valóban remekül megy a munkavégzés a jó társaságban :-). A képek is azonnal felkerülnek, amint átléptünk augusztusba (az Indafotónak van most egy kis hasfájása, emiatt nincsenek fent még a legújabb Leitha-képek sem). A gugorával meg ne viccelődjünk, hatvan év múlva sem lesz vicces :-).
Egyébként most már folyik egyes alkatrészek fedőfestékkel történő lekenése, az utolsó még hátralévő alkatrészek előkészítése és kezelése.
Andor, lehet, hogy hétvégére - Leitha híján - már nem marad munka :-).

7

Szombat-vasárnap már én is a csapatot erősítem!

6

Sziasztok!
A szerdai munkanap is remek volt. Már du. 2-kor elkezdtük a munkát és 5-re már 6-an voltunk. Ez a nap is vidáman telt bár pár tonna vasat megmozgattunk, lecsiszoltunk és lefestettünk. A műhelyhajó fedélzeti ebével (én Bundásnak hívom, de előkelőbb neve van) is jó barátságba keveredtünk - különösen egyikünk! Azt is tudjuk már mi lesz a gugora sorsa kb. hatvan év múlva, akit érdekel kérdezze Piedonét, ő lesz az illetékes. De félre a viccet, sokat dolgoztunk és eredményesen, a dolog egyre látványosabb. Ha ilyen csapat jön össze a következő napokra is akkor még a műhelyhajó is le lesz kenve és jövőre együtt megyünk nyaralni! Sajnálom, hogy a következő két hétben nem tudok már menni (a családommal nyaralok) mert tényleg nagyon élveztem a munkát mind a keddi, mind a szerdai csapattal.Üdvözlök Mindenkit!  Robi   (készült pár fotó, gondolom Piedone felteszi ha ideje engedi-mivel Ő is mindig a hajón van)

5

Üdv Mindenkinek!
A mai nap is hasznosan és eredményesen telt , haladtunk , nem is keveset, az erre a hétre ütemezett feladatok jó felével végeztünk.Holnap megkezdjük a 15O- es lövegek talpazatának az összeszerelését, vasalatok felszerelését.Valamint a nyillásfedelek , páncél ajtók fedő mázolását.
Megjegyzem , ez a csapat nem amatör csapat, és minden nap többen voltunk lent a hajón , mint azt előzetesen jelezték.
Mindenkinek köszönet a munkájáért. Csak igy tovább !

Viszlát holnap   

János

4

Üdvözlet Mindenkinek!
A feltett kérdésre a válasz: JÓ VOLT A LAJTA FELÚJÍTÁSÁBAN KÖZREMŰKÖDNI!
Meglepően gördülékenyen és jókedvűen ment a munka, mintha egy összeszokott brigád lettünk volna. Kedden öten voltunk a műhelyhajón, Hajókovács írányításával, piktorkodtunk, köszörültünk, csiszoltunk stb... és jó kis katona sztorikkal szórakoztattuk egymást, mivel volt köztünk ex-sorkatona, nyugállományú hivatásos (nem hajós), aktív szerződéses(hajós-tűzszerész) és volt köztünk aktív civil. Olyan jó hangulatban tevékenykedtünk, hogy este fél tíz felé mentünk haza. Aki nem fél a melegtől és egy kis festék szagtól, az jöjjön mert élmény (pedig a LAJTA még nincs Újpesten) és a hajókovácsoláson kívül csapatkovácsolásnak is jó ez a projekt. Üdvözlettel! Robi

3

2010. július 27.
Az előző nap előkészített lövegalkatrészeket kentük le alapozóval, aztán az első napról ismert előkészítés folytatódott a csörlőn és pár hajóajtón.

2

Kezdeném is azokkal a napokkal, amikor én is ott voltam...

2010. július 26.
Kezdődnek a munkálatok. Az első nap a két Wahrendorf löveg és lövegtalpuk fém alkatrészeinek előkészítése folyt. Ez flexes és csiszolópapíros sorjázásból, a rozsda drótkefével való eltávolításából és a - mint János felvilágosított - reve (ha valaki hozzám hasonlóan nem tudná, mi az: az acélon annak gyártásakor keletkező oxidréteg) szintén csiszolással történő "megtöréséből" (mert különben nem lehetne az acélt festeni) állt. Az így megmunkált alkatrészek aztán le lettek kezelve rozsdaközömbösítővel a másnapi alapozáshoz.

The pun_repository official extension is installed. Copyright © 2003–2009 PunBB.